Het kabinet werkt aan een vaccinatieplicht in de kinderopvang, voor wanneer het aantal vaccinaties in Nederland onder een bepaalde grens zakt. Hoe laag die grens is, moet nog worden vastgesteld. De regering reageert hiermee op de adviezen van de Commissie vaccinatie en kinderopvang, waarin onder andere BMK-voorzitter Sharon Gesthuizen en Gjalt Jellesma (BOinK) vertegenwoordigd zijn, die deze zomer een adviesrapport overhandigde aan staatssecretarissen Van Ark (SZW) en Blokhuis (VWS) met bovengenoemd advies daarin. Bij een te lage vaccinatiegraad moet de overheid ouders verplichten hun kind te laten vaccineren wanneer zij gebruik willen maken van kinderopvang.

Lees het hele artikel op KinderopvangTotaal

Voorgang dossier Vaccinaties’
Op 15 oktober wordt de Initiatiefwet Vaccinaties besproken, ingediend door Rens Raemakers (D66), in de plenaire zaal in de Tweede Kamer.

‘Voorstel van wet van het lid Raemakers tot wijziging van de Wet kinderopvang teneinde te bevorderen dat ouders kunnen kiezen tussen kindercentra die wel of niet kinderen toelaten die niet deelnemen aan het rijksvaccinatieprogramma (35049) (eerste termijn Kamer) .’

Deel dit nieuwsbericht