Staatssecretaris Menno Snel van Financiën liet op 18 december voor aanvang van het debat in de Tweede Kamer over het ten onrechte stopzetten van kinderopvangtoeslagen, weten dat hij opstapt. Snel las een verklaring voor met de conclusie dat hij niet verder kan.

De steun voor hem in de Tweede Kamer bleek van de week al af te brokkelen. Waar na het laatste debat de Staatssecretaris nog de steun kreeg van de oppositie, waren voor aanvang van het debat GroenLinks en de SGP al minder overtuigd of Snel in staat zou zijn de langlopende affaire goed op te lossen. Ouders die hun dossier hadden opgevraagd kregen een grotendeels zwartgelakt dossier opgestuurd. Snel moest toegeven dat dat niet zo had mogen gebeuren. De druk op de staatssecretaris nam de afgelopen weken toe na een opeenstapeling van blunders en onthullingen in de zaak rond de onterechte stopzetting en terugvordering van de kinderopvangtoeslag

Begin deze maand overleefde Snel nog een motie van wantrouwen. Naast de vier coalitiepartijen bleven GroenLinks, de SGP en ex-VVD’er Van Haga de bewindsman steunen in het debat over de afwikkeling van de affaire.

Bovendien bleek recentelijk dat de fiscus pas vanaf maart volgend jaar altijd een herinnering zal sturen als er informatie ontbreekt in een aanvraag voor een toeslag. Snel zou eerder tegen de Kamer hebben gezegd dat de Belastingdienst dat nu al doet.

Lees eerdere berichten van de BMK:

15 december: Debat met Snel over KOT affaire 18 december 2019

5 december: Kamer voert fel debat met Menno Snel over Kinderopvangtoeslag

Deel dit nieuwsbericht