Humankind en de KNVB hebben de handen ineengeslagen, met als doel kinderen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. ‘Voetballen als Oranje’ is de naam van een dynamische toolkit, samengesteld door Humankind en de KNVB en gratis beschikbaar voor alle BSO’s in Nederland.

De toolkit is gevarieerd en breed van opzet en geschikt voor álle BSO’s. Ook voor BSO’s die zich niet direct lenen voor voetbalspelletjes en zelfs voor kinderen die niet zo van voetbal houden. Marijke Koekkoek, manager Pedagogiek en Kwaliteit van Humankind: “We delen de wens van de KNVB om kinderen meer te laten bewegen en liefde voor sport mee te geven, want bewegen is goed voor de ontwikkeling van motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen.“ Samen met de pedagogisch medewerkers ontdekken kinderen sport, spel én plezier.

Gratis voor alle BSO’s in Nederland
Maarten de Backer, Marketeer Pupillenvoetbal bij de KNVB: “Als kinderen liefde voor sport en bewegen meekrijgen, is dat winst voor het leven. Voetballen kan altijd, overal en met iedereen. Het enige dat ze nodig hebben, is een bal. En de nieuwe toolkit. Samen met Humankind hopen we zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen.” Steeds meer kinderen bewegen te weinig en spelen zelfs maar zelden buiten. Daarom is de toolkit niet alleen leuk, maar broodnodig. ‘Voetballen als Oranje’ is gratis voor álle BSO’s in Nederland. Dus niet alleen voor Humankind locaties. Want hoe meer kinderen in beweging komen, des te beter! Zin toevoegen.

Marijke Koekkoek vertelt dat Humankind staat voor optimale groei en bloei voor ieder kind. ‘Daarom stellen wij graag onze expertise beschikbaar voor alle kinderen in Nederland. Dit doen wij inmiddels door de Hartje Winter toolkit bij IVN  en de duurzaamheid toolkit bij Renewi

Meer dan voetbalskills
Met de toolkit maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met bewegen in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder. De toolkit bestaat uit een handleiding met pedagogische activiteiten, een draaiboek voor de organisatie van een voetbaltoernooi en communicatiemiddelen voor ouders en lokale pers. Kinderen trainen hun voetbalskills, leren over de spelregels, teamwork en fairplay. Ze ervaren hoe het is om te winnen èn verliezen en leren over een gezonde levensstijl. De toolkit biedt allerlei activiteiten, méér dan alleen voetbal. Zo leren ze bijvoorbeeld ook om samen een gezonde granenreep te maken, voor in de rust. Of leren ze van een spannende sportquiz. De toolkit kan de komende jaren tijdens elk EK en WK worden ingezet, te beginnen met het EK Vrouwenvoetbal dat van 6 t/m 31 juli plaatsvindt in Engeland

Vraag de toolkit aan!
Meld je BSO nu aan en ontvang direct een link naar de digitale toolkit.

 

Deel dit nieuwsbericht