Hemelvaart (donderdag 21 mei)
Hemelvaartsdag is een nationale feestdag en daarom zijn alle kinderopvang locaties en basisscholen op donderdag 21 mei 2020 gesloten. Ook de noodopvang tijdens de reguliere openstellingstijden is gesloten. De 24-uurs noodopvang is wel geopend. Voorzie je problemen in de capaciteit van de 24-uurs noodopvang informeer dan je de gemeente. De gemeente als regievoerder van de noodopvang zorgt dan voor alternatieven in overleg met onderwijs en kinderopvangorganisaties.

vrijdag 22 mei
De dag na Hemelvaartsdag, vrijdag 22 mei, is geen nationale feestdag en daarom is de kinderopvang (kdv en gastouderopvang) normaal geopend. Veel scholen zijn op deze vrijdag gesloten. Omdat de bso’s alleen kinderen opvangen op dagen dat kinderen onderwijs hebben gehad, zijn de bso’s die kinderen opvangen van scholen die gesloten zijn, formeel dus ook gesloten.

Ons advies is: in uitzondering op deze hoofdregel mag een bso als ze dat wil en ouders hieraan behoefte hebben, op deze dag zonder onderwijs wel de hele dag opvang aanbieden aan haar contractklanten. De bso is hierin vrij haar eigen keus te maken. (M.a.w. een bso heeft de keus om óf de richtlijn van de overheid te volgen (d.w.z. bso is dicht) of ouders tegemoet te komen als daar vraag naar is en open zijn.)

We vragen wel capaciteit te reserveren voor de noodopvang want de noodopvang is tijdens de reguliere openstellingstijden normaal geopend. Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de bso’s gedurende de reguliere openstellingstijden van de bso. Ook de 24-uurs noodopvang is geopend.

Deel dit nieuwsbericht