Vandaag is het zover; de kinderopvang is na 8 weken weer open! Iedereen heeft er enorm naar uitgekeken om de kinderen weer te zien en samen leuke dingen te doen. Toch zal een dag op de bso of in het kinderdagverblijf volledig anders zijn dan 8 weken geleden, spannend dus!

En hoe bereid je je als kinderopvangorganisatie voor op de opening? Wat verandert er vandaag in de manier van werken? Hoe pas je de nieuwe regels en protocollen over veiligheid en hygiëne toe in de praktijk? En hoe verloopt de dag voor de kinderen en de ouders?

Deel hoe deze eerste dag weer open bij jouw organisatie verloopt: #weeropen!

  • Lokale media aandacht
    En doet de lokale media hier verslag van? Laat het ons weten; we delen alle mooie filmpjes, reportages en foto’s.
  • Twitter en Linkedin
    via Twitter @BMKinderopvang of LinkedIn: weeropen!
    of mail: info@bmko.nl

In de media
Beluister de podcast van Sam&ko over het opengaan van de kinderopvanglocaties op 11 mei in Deventer. Wat betekent dat voor ouders en hun kinderen? Wat ging eraan vooraf? Je hoort dit, en veel meer, in editie 9 van de podcast Samen Deventer

Op 7 mei sprak in Leeuwarden de Friese omroep LC Live met bestuurder/directeur Robert Sänger en Pedagogisch Medewerker Tamara de Jonge van Sinne Kinderopvang.
Bekijk de clip van Sinne Kinderopvang

Tine Oudshoorn (directeur/bestuurder) van Vlietkinderen vertelt over hun voorbereiding op het weer opengaan op 11 mei in hun persbericht.

Bink Kinderopvang was voor het weekend nog druk bezig de planborden de planning rond te krijgen. Monique Wittebol (directeur/bestuurder) licht op 8 mei toe in het NOS journaal dat het een enorme logistieke puzzel is om de afstemming rond te krijgen met verschillende kinderen op verschillende dagen, verschillende dagritmes van scholen én noodopvang; kortom een logistiek drama. Maar als iedereen goed meewerkt, komt het vast goed!

Deel dit nieuwsbericht