Wist je dat wereldwijd 1 op de 10 kinderen tussen de 0-18 jaar moet werken en niet dagelijks naar school kan? En dat maar liefst 70% van de kinderarbeid plaatsvindt in de landbouwsector?
Wij slaan onze handen ineen tegen kinderarbeid!

Kinderopvangorganisaties Hestia, Humankind, Wij zijn jong!, Op Stoom, Kindergarden, Mundo, Partou en het Waarborgfonds Kinderopvang, NGO’s Global March Against Child Labour en Terre des Hommes en brancheverenigingen BMK en BK hebben een RVO-subsidie toegekend gekregen om kinderarbeid in een productieketen op te sporen, te voorkomen en aan te pakken.

Vooruitlopend op de Europese Due Diligence richtlijn gaan we hier als sector de komende drie jaren mee aan de slag. We beginnen met fruit, want in de kinderopvang wordt veel fruit gegeten: lekker, gezond en goed voor de smaakontwikkeling. Dat fruit kopen we bewust in, waar het kan seizoensgebonden en lokaal. Maar we gaan nog een stap verder. Samen onderzoeken we de keten van tropisch fruit. Gebeurt de teelt verantwoord? Is er sprake van kinderarbeid en hoe zijn de arbeidsomstandigheden? Verdienen de boeren een fatsoenlijk inkomen? Onze inzichten willen we gebruiken voor verantwoorde inkoop in de hele kinderopvangsector. Want ook elders in de wereld verdienen kinderen een mooie toekomst. En fruit eten we graag, maar wél verantwoord, duurzaam en eerlijk.

Deel dit nieuwsbericht