NOS: “De kinderopvangtoeslag gaat volgend jaar extra omhoog om de sterk stijgende kosten in de kinderopvang te compenseren. Dat schrijft minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een brief aan de Tweede Kamer.”

Van Gennip noemt de “uitzonderlijke en onvoorziene hogere inflatie reden om af te wijken van van de normale systematiek. De uurtarieven in de kinderopvang stijgen hierdoor flink.

“Als ouders substantieel meer moeten betalen voor de opvang, kan ik mij goed voorstellen dat zij hier wakker van liggen”, schrijft Van Gennip aan de Kamer.Zij grijpt nu in, en niet pas bij het verschijnen van de Voorjaarsnota, omdat ze wil voorkomen dat ouders stoppen met werken, omdat de opvang te duur wordt.

Branchevereniging maatschappelijke kinderopvang is blij met het nieuws. “Met name voor ouders met lage en middeninkomens én voor professionals is dit goed nieuws. Het is belangrijk om de kinderopvang toegankelijk en betaalbaar te houden, in aanloop naar de gratis kinderopvang vanaf 2025”, zegt voorzitter Loes Ypma. Dit is in lijn met wat het kabinet wil bereiken in 2025: goede, toegankelijke en bijna gratis  kinderopvang.”

Bron: NOS

Deel dit nieuwsbericht