De 32-jarige Marloes van den Berg is op 21 september verkozen tot Pedagogisch Professional van het Jaar. De Brabantse ging afgelopen weken met vijf andere medewerkers uit de kinderopvang de strijd aan voor de titel. Haar Facebookfilmpje werd maar liefst 4986 keer geliket en gedeeld en bereikte 50.000 mensen.

Filmpje van Marloes: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=584279…

 

De verkiezing werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door PPINK. De beroepsvereniging, deze zomer opgericht, wil dat meer mensen oog krijgen voor de belangrijke maatschappelijke taak van pedagogisch medewerkers. Daarom doopte PPINK de Dag van de Leidster (21 september) om tot Dag van de Pedagogisch Professional.

 

Vakmensen
Beroepsvereniging PPINK (Pedagogisch Professionals in Kinderopvang) is er voor én door medewerkers in de kinderopvang. “Politici, vakbonden en ouders nemen veel besluiten over het hoe en wat in onze branche”, zegt voorzitter Marijke Schuurkes. “Maar de pm’ers zelf hebben tot nu toe te weinig stem. Daar willen we verandering in brengen. Pedagogisch medewerkers zijn vakmensen met een grote maatschappelijke waarde.”

Komend jaar wil PPINK groeien naar 10.000 leden. “Met een ledenpotentieel van 80.000 gaan we daar keihard mee aan de slag”, aldus Schuurkes.

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht