Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong krijg je antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Vind jouw organisatie dit ook belangrijke thema’s of maak je je hier zorgen over? Kom ook in actie en sluit je aan bij de Media Ukkie Dagen en organiseer een activiteit, maak materiaal of ga op een andere manier aan de slag met het onderwerp!

De BMK nodigt je uit mooie voorbeelden met ons te delen via monteban@bmko.nl

Media Ukkie Dagen 2022

Artikel BMK Pedagogenplatform ‘Kinderen opvoeden in digitale technologie’

Deel dit nieuwsbericht