Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik.

WegWijzers

Om professionals te helpen bij het creëren van de balans en variatie die nodig is, heeft Mediasmarties voor de Media Ukkie Dagen twee Mediasmarties WegWijzers (2-4 jaar, 4-6 jaar) over het thema ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ ontwikkeld.

Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Binnen en buiten. Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je eenvoudig de balans en variatie die nodig is. De WegWijzers bevatten onder andere media die pedagogisch medewerkers en leerkrachten goed kunnen gebruiken als introductie van een activiteit of als verwerkingsactiviteit. Ook dagen we hen uit om waar mogelijk de media samen te gebruiken. Daarmee zorgen ze voor de begeleiding die (jonge) kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Doordat Mediasmarties de eerste voorselectie voor media heeft gedaan, scheelt dat veel tijd. Als professional maak je zelf de overweging of het past bij de kinderen op je groep, de visie over mediagebruik, het taal-, of VVE-programma waar je mee werkt.

Ben je benieuwd naar de WegWijzers? Bekijk ze hier!

Mediamomentje van de Dag

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen ouders op www.mediaukkiedagen.nl iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje te creëren met hun kind.

De tips en adviezen zijn laagdrempelig en direct toe te passen in de praktijk en gebaseerd op de WegWijzers voor kinderopvang en onderwijs.

 

Deel dit nieuwsbericht