Hoe kun je als kinderopvang media bewust inzetten, zodat kinderen ervan en leren en veilig plezier aan beleven? Laat je tijdens de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april inspireren door voorbeelden uit de praktijk en tips en adviezen rondom dit thema. De Media Ukkie Dagen worden georganiseerd door netwerk Media Wijsheid, waar de BMK onderdeel van uit maakt.

Op de website www.mediaukkiedagen.nl/kinderopvang vind je concrete tools hiervoor.

10 tips
Daarnaast 10 laagdrempelige tips die je met ouders kunt delen om met dit thema aan de slag te gaan.

  • Denk daarbij niet te ingewikkeld en te groot.
    Kijk hierbij vooral ook hoe kleine aanpassingen aan de dagelijkse praktijk al kunnen zorgen voor bewustwording of aandacht op dit thema en/of hoe voorbeelden die gedeeld worden makkelijk geïntegreerd worden in de praktijk. Ben je je bewust van hoe jullie media zelf gebruiken of inzetten op de groep?
  • Vaak wordt er al veel meer gedaan of is er veel meer kennis in huis dan je je misschien bewust van bent.
    Media gaat namelijk over veel meer dan (beeld)schermen, maar bijvoorbeeld over samen muziek luisteren en/of lezen. Hierbij kan je zowel aan de slag gaan met bewust inzetten op gebruik van diverse media en afwisseling hierin, maar ook kennis en ervaring delen met ouders. > Weten ouders bijvoorbeeld dat hun kind altijd helemaal losgaat op dat ene kinderliedje en/of dat ze dat ene muziekboek heel leuk vinden? Wie weet kan je bijvoorbeeld een playlist met ouders delen met de favoriete kinderliedjes van de groep?
  • Deel kennis met elkaar en/of durf om inspiratie te vragen bij anderen.
    Zowel via de website van de Media Ukkie Dagen als door voorbeelden van binnen de organisatie met elkaar te delen.

Inspireer ons!
Wij laten ons ook altijd graag inspireren! Heb je een mooi voorbeeld wat je met ons wilt delen?
Stuur dan een mailtje naar levert@bmko.nl

Deel dit nieuwsbericht