Ieder kind heeft recht op een GEZOND ontbijt

Het is heel belangrijk voor kinderen om ’s morgens goed te ontbijten. Jammer genoeg lukt het niet elke ouder om ’s morgens een gezond ontbijtje op tafel te zetten. Misschien is er gewoon even niet genoeg geld, te weinig tijd, of weten ze gewoon niet hoe belangrijk een goed ontbijt voor je is.
Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt ondersteunt kinderen en ouders in die vroege uurtjes. Zij zorgen iedere week voor de levering van een ontbijt-box met zeven gezonde ontbijtjes. Daarmee kan het kind ’s morgens thuis aan de keukentafel van een heerlijk, goed gevuld ontbijtje genieten.

Help mee in alle gemeenten een Nationaal Jeugd Ontbijt te realiseren!

Niet in alle gemeenten in Nederland is het Nationaal Jeugd Ontbijt al actief. Dit komt omdat er in sommigen gemeenten nog geen kinderen zijn aangemeld voor de wekelijkse leveringen.  Je kan hier verandering in aanbrengen door als kinderopvangorganisatie een indicatie te geven van het aantal kinderen in jouw organisatie dat binnen de doelgroep valt. Het Nationaal Jeugdontbijt kan hiermee aan de slag richting het bestuur van jouw gemeente, en de verantwoordelijke Wethouder verzoeken om gelden ter beschikking te stellen voor de uitrol van het Nationaal Jeugd Ontbijt.

Wil je meedoen? Bezoek de site voor meer informatie.

In deze gemeenten is het Nationaal Jeugd Ontbijt nog niet actief

M.n. in de volgende gemeenten zou het Nationaal Jeugd Ontbijt graag voet aan de grond krijgen: Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Eijsden-Margraten, Eindhoven, Etten-Leur, Gulpen Wittem, Helmond, Heusden, Nederweert, Oss, Roermond, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veldhoven, Vught, Weert
Deel dit nieuwsbericht