Directeuren van drie kinderopvangorganisaties, waaronder Yvonne Schubad (directeur SKCN, lid van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang)  hebben hun krachten gebundeld en zijn gestart met een intensief opleidingstraject, waarin studenten binnen een jaar een diploma tot pedagogisch medewerker (niveau 3) behalen. ‘We zijn enorm trots dat het gelukt is om dit voor elkaar te krijgen. We zitten als kinderopvangorganisaties in dezelfde regio en waar mogelijk werken wij samen. Ook hebben we met dezelfde thema’s en issues te maken binnen de kinderopvang, zoals het personeelstekort. Door samen te werken hebben we een klas kunnen formeren, alleen op deze manier kunnen we dat samen bekostigen,’ aldus Yvonne Schubad.

Baangarantie

In twaalf maanden tijd worden de studenten opgeleid tot pedagogisch medewerker (mbo niveau 3), een opleiding die via het reguliere traject drie jaar duurt. Na het behalen van de eerste twee deelexamens biedt de kinderopvangorganisatie waar de stage is volbracht, een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de verdere opleiding aan. De student treedt in dienst bij de kinderopvangorganisatie als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ en is onder begeleiding inzetbaar op een groep. Na het halen van het diploma zijn de studenten gedurende een jaar gegarandeerd van een baan bij de kinderopvangorganisatie. ‘Wij zijn blij om het enthousiasme van deze groep te zien. En als groot voordeel weten we dat we over een half jaar al mensen aan het werk kunnen stellen, onder begeleiding. En als alles goed gaat, hebben we over een jaar nieuwe gediplomeerde medewerkers op de groepen staan, die al thuis zijn in de organisatie. Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier een succes van te maken.’

En de BMK?

De BMK zet zich ook in tegen het huidige personeelstekort. Op 26 maart organiseren wij een informatiebijeenkomst dat in het teken staat van het personeelstekort. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan want we zitten bijna vol! Aanmelden kan door te mailen naar info@bmko.nl.

Deel dit nieuwsbericht