Hoe pas je de meldcode toe in de praktijk? Hoe werk je met de Meldcode? Hoe ga je als professional om met een kind dat thuis een vechtscheiding meemaakt? En hoe spreek je met ouders wanneer je kindermishandeling of huiselijk geweld vermoedt? Hoe zorg je ervoor dat de vertrouwensband daarbij niet beschadigd raakt?

Op deze en andere vragen geeft de nieuwe brochure antwoord. De brochure ‘Meldcode kindermishandeling in de praktijk’ voor de kinderopvang en onderwijs is nu beschikbaar. De brochure is een vervolg op de folder ‘De verbeterde meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ en gaat dieper in op hoe je de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling toepast in de praktijk.

Beweging tegen Kindermishandeling
De brochure is ontwikkeld in het kader van de Beweging tegen Kindermishandeling waarin de BMK participeert naast de BK en BOinK. Volgens de Taskforce kindermishandeling hebben zo’n 120.000 kinderen jaarlijks te maken met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. Onderwijs en kinderopvang zijn belangrijke vindplekken.

App Meldcode kindermishandeling
Voor het gebruik van de gratis app Meldcode kindermishandeling hoeft geen account te worden aangemaakt. De app kan volledig anoniem worden gebruikt, omdat er geen cookies worden opgeslagen. De app Meldcode Kindermishandeling kan worden gedownload uit de App Store en Play Store.

Folders bestellen kan op de site van BOinK.

Deel dit nieuwsbericht