Nieuwe site over werken in de kinderopvang

www.kinderopvang-werkt.nl/kinderopvang-het-mooiste-werk-van-de-wereld

Personeelskrapte
De personeelskrapte in onze branche is groot. Eind vorig jaar heeft het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang (onderdeel van het FCB, het arbeidsmarktfonds voor sociaal werk, jeugdzorg, en kinderopvang) daarom besloten de kinderopvang beter te positioneren richting de doelgroepen. Om dit te bereiken wordt een arbeidsmarktcampagne ontwikkeld. Ter voorbereiding hiervan zijn inmiddels een onderzoek naar grootte en oorzaken van de krapte (onder werkgevers) uitgevoerd en ook is het imago van ‘werken in de kinderopvang’ onder aspirant mbo’ers en hbo’ers en werknemers onderzocht. Daarnaast zijn een aantal korte termijn activiteiten door het platform geïnitieerd om het personeelstekort in de branche aan te pakken.

Kinderopvang, het mooiste werk van de wereld
De onlangs gelanceerde website’ Kinderopvang, het mooiste werk van de wereld’ is één van die initiatieven in de strijd tegen het personeelstekort. De website biedt iedereen die belangstelling heeft voor werken in de kinderopvang veel informatie over de branche, de beroepen, de mogelijkheden voor opleidingen, het werken in de kinderopvang en vacaturebanken waar veel vacatures uit de kinderopvang geplaatst worden.

Een handige site voor de personeel/human resource afdelingen van kinderopvangorganisaties. Je vindt er als P&Oer informatie die van pas komt in het wervingstraject. En ook kan je natuurlijk in vanuit je vacatures linken naar zaken die sollicitanten interesseren; de site geeft antwoord op vragen als: Is het iets voor jou? Welke diploma’s heb je nodig? Kan ik snel aan de slag (verkorte opleiding werken & leren)? etc.

Deel dit nieuwsbericht