Vanaf 11 april 2022 wijzigt het testbeleid. Zo hoef je na een positieve zelftest geen confirmatietest meer te doen bij de GGD. Deze wijzigingen zijn door het ministerie van SZW en de branchepartijen vertaald in het protocol kinderopvang en corona.

Wijzigingen vanaf 11 april
Voor het testen bij klachten komt de verantwoordelijkheid meer bij mensen zelf te liggen. Vanaf 11 april hoef je na een positieve zelftest geen confirmatietest meer te doen bij de GGD. De zelftest is een betrouwbaar en snel middel en wordt op dit moment al veel gebruikt. Ook komt er een zelfzorgadvies beschikbaar om mensen te helpen als zij of iemand in hun omgeving een positieve testuitslag krijgt. Het blijft voorlopig mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om te reizen. De GGD-test blijft beschikbaar voor kwetsbare mensen en mensen die geen zelftest kunnen gebruiken.

De overheid levert geen gratis zelftesten aan de kinderopvang. Het kabinet vraagt ook nu werkgevers een rol te spelen in het verschaffen of vergoeden van zelftesten om een veilige en toegankelijke werkplek te creëren.

Voorrangsroute kinderopvang testen GGD stopt
Met deze wijziging komt ook de voorrang voor medewerkers in de kinderopvang op het testen bij de GGD te vervallen.

Download het protocol (versie 11 april)

Langetermijnstrategie COVID-19
De wijzigingen in het testbeleid zijn onderdeel van de langetermijnstrategie COVID-19.

Deel dit nieuwsbericht