Voor iedere kinderopvangorganisatie die een zij-instromer zoekt is er nu een website over werken en leren in kinderopvang: www.werkenenlereninkinderopvang.nl. Een samenwerking van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en WerkendLeren met als doel: meer zij-instromers aan de slag in de kinderopvang!

Gratis plaatsing op de website en op Indeed

Of een kinderopvangorganisatie nu zelf het opleidingstraject verzorgt of het complete proces van werving en selectie tot opleiden uit handen wil geven, het kan allemaal. Ook als werkgever met ‘een eigen klas’ meld je de leerwerkvacature aan op de website. De vacature wordt kosteloos geplaatst en staat ook zestig dagen op Indeed. Daarnaast is de vacature via social media zichtbaar.

Talentpool met al 300 kandidaten

Zij-instromers hebben met de nieuwe site één plek om leerwerkvacatures te vinden. Via de website kunnen zij direct solliciteren en hun profiel opslaan in de talentpool van WerkendLeren. Bij de start van Werken en leren in kinderopvang zijn er al driehonderd potentiële medewerkers die aan de slag willen. Grote kans dat een vacature snel ingevuld kan worden.

Zij-instroom in kinderopvang stimuleren

We hopen natuurlijk dat Werken en leren in kinderopvang de zij-instroom van nieuwe medewerkers in de sector zal stimuleren. Dat is hard nodig, want prognoses laten zien dat de tekorten blijven oplopen tot 2022. Werken en leren in kinderopvang moet dé plek zijn waar zij-instromers en kinderopvangorganisaties elkaar makkelijk en snel kunnen vinden. Daarom heeft het platform ervoor gezorgd dat het plaatsen van een vacature gratis is voor werkgevers met eigen leerwerkplekken.

Alleen als organisaties kiezen voor werving en selectie door WerkendLeren worden kosten in rekening gebracht. Daarnaast kan WerkendLeren een opleidingstraject regelen bij een roc of particuliere opleiding.
Meer informatie
In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang werken werkgevers- en werknemersorganisaties samen aan een stabiele arbeidsmarkt en bieden informatie, subsidies en tools voor werkgevers en werknemers. WerkendLeren is specialist op het gebied van werving en selectie, scholing en training gericht op de kinderopvang.

Vragen?
Hélène Arons via harons@fcb.nl of Davina Koudijs via dkoudijs@fcb.nl.­­
Heb je vragen over de website en het traject van werving, selectie en/of opleiden mail dan naar: platformkinderopvang@werkendleren.nl.

Deel dit nieuwsbericht