Een onderzoeksteam van de Amerikaanse Yale University heeft grootschalig onderzoek gedaan onder 57.000 medewerkers in de Amerikaanse kinderopvang in de eerste maanden van de coronacrisis, in maart en juni. De onderzoekers wilden weten of kinderopvangprofessionals een groter risico op Covid-19 lopen als hun kinderdagverblijf gewoon open blijft tijdens de coronapandemie. Dit is niet het geval.

Medewerkers in de kinderopvang lopen géén groter risico om besmet te raken met Covid-19 als hun kinderdagverblijf open blijft. Zij lopen evenveel risico op besmetting als collega’s die thuiszitten omdat hun kinderdagverblijf wel ‘in lockdown’ is. De Yale-onderzoekers zullen hun bevindingen in januari publiceren in Pediatrics, het tijdschrift van de Amerikaanse vereniging van kinderartsen.

Het is wel van belang dat pedagogisch professionals in kinderdagverblijven zich altijd goed houden aan alle afgesproken hygiënemaatregelen, benadrukken de onderzoekers. Dat betekent vaak handen wassen, voldoende afstand houden, oppervlakten en andere materialen consequent schoonmaken, medewerkers dagelijks checken op Covid-19-symptomen en kinderen opvangen in vaste groepen.

Bron: BBMP oktober 2020

Lees het orginele bericht op Yale University online (Yale news)

 

Deel dit nieuwsbericht