Oproep: aandachtsfunctionarissen en betrokkenen Meldcode Kindermishandeling gezocht!

We komen graag in contact met aandachtsfunctionarissen en betrokken/geïnteresseerde leden op het gebied van de strijd tegen kindermishandeling.

De BK en de BMK vormen samen een werkgroep die ongeveer vier keer per jaar online bijeen zal komen.

De werkgroep dient de volgende doelen:

  • Professionalisering

Door met elkaar en de beleidsmedewerkers van de BMK en de BK te sparren, goede tips en voorbeelden uit te wisselen, literatuur te verspreiden en elkaar casussen voor te leggen. Ook kunnen we met elkaar besluiten om experts uit te nodigen op een bepaald onderdeel en hier een online sessie of bijeenkomst voor te organiseren voor alle leden.

  • Input leveren voor landelijk beleid en de strijd tegen kindermishandeling.

Aandachtspunten van meerdere leden worden door de BK en BMK samengebracht en meegenomen naar landelijke overleggen en ingebracht in landelijk beleid in de strijd tegen kindermishandeling.

  • Een constante drijfveer om met de strijd tegen kindermishandeling bezig te zijn.

Iedereen die met kinderen werkt wil zich hard maken voor een veilig en fijn leven voor ieder kind. Door de beladenheid van het onderwerp en alle andere dagelijkse hectiek, zakt de aandacht voor deze strijd soms weg. Dat zou niet mogen! Met de werkgroep houden we de aandacht gericht waar het zou moeten: constant bijdragen aan deze veilige basis voor kinderen in ieder gezin.

Wil je deelnemen aan de werkgroep, geef je dan op bij je eigen brancheorganisatie.

Dat kan bij Maryse Nijhof van de BMK nijhof@bmko.nl of bij Carla Schipperheijn van de BK Schipperheijn@kinderopvang.nl

Deel dit nieuwsbericht