Oproep NJI: “Gemeenten en professionals, houd rekening met kinderen en jongeren en voorkom dat nieuwe coronamaatregelen ten koste van hen gaan!

Tijdens de eerste coronagolf zijn kinderen en jongeren hard geraakt door de maatregelen. Vooral het gedwongen thuiszitten en het verbod op fysieke sociale contacten buitenshuis botste met hun natuurlijke ontwikkelingsbehoeften. De maatregelen maakten het daarnaast voor ouders en andere opvoeders zoals leerkrachten en hulpverleners moeilijk om hun pedagogische verantwoordelijkheid te nemen.

Als er nieuwe, strengere coronamaatregelen komen, mogen deze niet opnieuw ten koste gaan van kinderen en jongeren. Daarom moeten gemeenten, professionals en ouders samen met kinderen en jongeren, zoeken naar een evenwicht waarin ruimte is voor fysieke veiligheid op de korte termijn in combinatie met gezonde ontwikkeling op de lange termijn. De oproep is afkomstig van de Stuurgroep Zorg voor Jeugd/NJI

Het NJI heeft in kaart gebracht hoe ouders/opvoeders, professionals en gemeenten echt rekening kunnen houden met kinderen en jongeren.

Lees meer hierover

Deel dit nieuwsbericht