Inloggen op het Personenregister Kinderopvang
De Wet Digitale Overheid is in voorbereiding. Deze wet regelt het veilig en betrouwbaar inloggen bij overheidsdiensten. Door deze wet heb je vanaf- 1 maart 2022 eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 nodig, om in te loggen op het Personenregister Kinderopvang.

Waarom eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3?
Betrouwbaarheidsniveau 3 voldoet aan de laatste veiligheidseisen en heeft extra ingebouwde veiligheidsmaatregelen voor de controle van- bevoegdheden. Een bevoegd persoon logt in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een sms- of pincode. Zo zijn de gegevens van jouw organisatie nog beter beschermd tegen misbruik.

Wat moet je doen?
Als kinderopvangorganisatie gebruik je al eHerkenning op minimaal niveau 2+. Om over te stappen naar beveiligingsniveau 3 vraag je je eHerkenningsleverancier om een upgrade. Doe dit ruim voor 1 maart 2022. De kosten voor beveiligingsniveau 3 zijn hoger dan voor niveau 2+. De precieze kosten verschillen per leverancier. Je organisatie betaalt een vast bedrag per gebruiker per jaar. Een geautoriseerd persoon kan met hetzelfde eHerkenningsmiddel inloggen bij verschillende overheidsinstanties.

Meer informatie
Meer informatie over eHerkenning en de Wet Digitale Overheid vind je op eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning/upgraden.

Deel dit nieuwsbericht