Pharos – expertisecentrum gezondheidsverschillen – wil aan de aandachtsfunctionarissen in de kinderopvang vragen om mee te werken aan een onderzoek dat momenteel door Pharos wordt uitgevoerd. Het gaat om onderzoek naar de toepassing van de meldcode Kindermishandeling bij nieuwkomersgezinnen (gezinnen die korter dan 10 jaar in Nederland wonen).

Misschien heb jij vaak met deze gezinnen te maken? Ook als je er minder vaak mee te maken hebt zijn je ervaringen relevant voor de onderzoekers.

Meedoen?
Je kunt deelnemen door deze link naar de enquête.
Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 10 minuten van je tijd. Als je moet pauzeren kun je later weer verder gaan met invullen.
Je kunt meedoen tot uiterlijk 2 oktober.

Als je het interessant vindt kun je je aan het einde ook nog opgeven voor een focusgroep over dit onderwerp.

Waarom deze enquête?
Pharos doet dit onderzoek omdat Pharos signalen ontvangt dat professionals moeite hebben om de stappen van de meldcode kindermishandeling/huiselijk geweld toe te passen bij nieuwkomersgezinnen. Dat lijkt moeilijker dan bij andere gezinnen. Pharos wil graag beter begrijpen wat de moeilijkheid is en welke ondersteuningsbehoeften professionals hebben. Zij benaderen jou omdat jij als aandachtsfunctionaris kindermishandeling, ook de ervaringen kent van collega’s in je organisatie.

Vervolgonderzoek/ focusgroep
Je antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. Als het je interessant lijkt, kun je je ook nog opgeven voor een focusgroep om met ons door te praten over dit onderwerp. Hiervoor kun je na het invullen van de vragenlijst je contactgegevens achterlaten.

Namens de onderzoekers van Pharos: heel hartelijk dank voor je bijdrage!

Deel dit nieuwsbericht