‘Vanaf medio april zelftesten voor het onderwijs’

“Vanaf medio april komen er naar verwachting zelftesten beschikbaar voor het onderwijs. Dit is de eerste sector waar zelftesten grootschalig worden ingezet”, schrijft de Rijksoverheid op haar website. “Voorwaarde is wel dat fabrikanten voldoende testen leveren. Met zelftesten worden besmettingen sneller opgespoord en uitbraken zoveel mogelijk voorkomen. (…)

De zelftest wordt preventief ingezet voor onderwijspersoneel. Dit geldt ook voor personeel van kinderopvang, als de opvang in hetzelfde gebouw als de school zit. Zij kunnen de test thuis twee keer per week bij zichzelf uitvoeren, als ze geen klachten hebben. Het afnemen van zelftesten is altijd vrijwillig. De testen zijn eenvoudig af te nemen, doordat ze minder diep de neus in gaan dan de reguliere coronatesten in de GGD-teststraat. (…)”

Lees het hele bericht van de Rijksoverheid

SZW onderzoekt met behulp van deze pilots hoe zelftesten breder ingezet kunnen worden voor de kinderopvang. De Kamerbrief van 23 maart van minister De Jonge, meldt: “vanaf half april wordt gestart met het stap voor stap beschikbaar stellen van zelftesten voor het preventief testen van het onderwijspersoneel in het primair onderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Daarnaast wordt ook voor de kinderopvang verkend hoe periodiek preventief testen van pedagogisch medewerkers en gastouders mogelijk gemaakt kan worden.”

 

Deel dit nieuwsbericht