Het demissionaire kabinet zal de coronamaatregelen per 25 september as. waarschijnlijk verder versoepelen.

Welke maatregelen precies aangepast zullen worden, zal het kabinet op dinsdagavond 14 september in een persconferentie presenteren en toelichten.

De komende week wordt duidelijk wat deze mogelijke aanpassingen betekenen voor de kinderopvang. Hierover zijn we steeds in gesprek met het ministerie van SZW en het RIVM. De signalen die we van de leden hebben ontvangen over de actuele situatie nemen we hierin mee.

Naast de gevolgen voor het mogelijk loslaten van het houden van de 1,5 meter afstand, zijn vooral de huidige quarantaineplicht voor hele groepen kinderen bij een besmetting en de richtlijn voor zwangere medewerkers > 28 weken, veelbesproken onderwerpen momenteel.

We weten nog niet wat en wanneer hierover besloten wordt. Zodra we hier duidelijkheid over hebben, zullen we de leden hier direct over berichten.

Ook de onrust die er soms ontstaat bij organisaties, omdat niet alle medewerkers zich willen laten vaccineren en de gevolgen daarvan,  hebben we met het ministerie van SZW en de vakbonden Kinderopvang gedeeld. Deze discussie overstijgt echter de kinderopvang en een eenduidig standpunt hierover is nog niet zomaar gegeven.

Deel dit nieuwsbericht