EenVandaag NPO1 tv
EenVandaag maakte een sterke tv-reportage voor NPO1 n.a.v. het nieuws dat wij op 24 maart naar buiten brachten. Onafhankelijke deskundigen van de Rebel Group schreven een rapport waaruit blijkt dat er grote risico’s voor de prijs voor ouders ontstaan als de overheid niet stuurt op de prijs van kinderopvang.

Uit het rapport van de Rebel Group blijkt dat het mooie nieuwe stelsel van gratis kinderopvang (per 2025) een prijsplafond nodig heeft. Dan blijft kinderopvang toegankelijk voor álle ouders. Maar wat is nu precies het verschil tussen ons huidige stelsel en het nieuwe? Waarom lopen ouders die minder verdienen risico’s in het nieuwe stelsel? En waarom vormen schaarste en de aanwezigheid van for-profit aanbieders in de kinderopvang, de grootste risico’s? Bekijk de reportage van EenVandaag (5 minuten).

EenVandaag NPO1 radio
Of luister naar het Radio NPO1 fragment 24 maart 2023: EenVandaag – Prijsregulering in de kindervang – met Loes Ypma in de studio. Beluister, waarom het zo belangrijk is dat het kabinet dit plafond invoert:

 

 

Lees ons eerdere bericht over het Rebel rapport

Deel dit nieuwsbericht