Hoe kunnen kinderopvangprofessionals in hun omgang met de kinderen liefdevolle genegenheid tonen zonder daarbij de grenzen van het betamelijk te overschrijden? Deze vraag stelden de Engelse onderzoeker dr. Jools Page en haar collega’s zich in het onderzoeksproject The Professional Love in Early Years Settings.

 

De aanleiding voor hun onderzoek was een negatieve. De onderzoekers constateerden een toenemende angst onder professionals om beschuldigd te worden van overschrijdend gedrag (het overschrijden van grenzen in uitingen van liefde en genegenheid, die niet per se seksueel hoeven te zijn). Hun natuurlijke en vanzelfsprekende uitingen van genegenheid werden hierdoor geblokkeerd. Dat is niet goed voor de professionals en zeker ook niet voor de kinderen. Daarom onderzochten Jools Page en haar collega’s naar een theoretische basis en naar praktische kennis om deze uitingen een plaats te geven in het professionele handelen.

 

Themadiscussie BMK 31 oktober

Dit seminar ligt in het verlengde van de Themadiscussie die de BMK op 31 oktober organiseert , ook in Utrecht, over het onderwerpWanneer is de kinderopvang veilig?‘ over kindermishandeling en misbruik door professionals. Deelname is gratis, inschrijven hiervoor kan via: info@www.maatschappelijkekinderopvang.nl

 

 

Attachment toolkit

Jools Page en haar team ontwikkelden verschillende materialen waaronder de Attachment toolkit. In dit seminar, georganiseerd dor Childcare International, vertelt Jools Page over de resultaten van haar onderzoek naar de vrijheden, begrenzingen en beperkingen van professionele genegenheid, over de reacties van ouders en medewerkers en over de begeleiding van pedagogisch medewerkers.

 

Doelgroep
Het seminar is bedoeld voor begeleiders, coaches en managers van pedagogisch medewerkers, docenten van pedagogische opleidingen, bestuurders, managers en beleidsmakers in kinderopvang en onderwijs.

 

Programma
Datum: 23 november 2017 van 09.30 tot 13:30, inclusief lunch.
Locatie: De Witte Vosch, Oudegracht 46, 3511 AR Utrecht
Kosten: € 150,00 incl. lunch en BTW
Voertaal: Engels, er zal indien nodig, getolkt worden.

Meer informatie, ga naar: http://www.childcareinternational.nl/seminars/prof…

Deel dit nieuwsbericht