Sharon Gesthuizen is per 1 februari a.s. de nieuwe voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Zij neemt deze rol over van Kathalijne Buitenweg. Vandaag is Sharon Gesthuizen tijdens een ingelaste Algemene Leden Vergadering met overweldigende meerderheid gekozen.

 

Veel vertrouwen in Sharon Gesthuizen
De BMK heeft veel vertrouwen in de nieuwe voorzitter, die met haar jarenlange politieke ervaring in Den Haag, haar uitgebreide politieke netwerk en haar zakelijke en verbindende kwaliteiten een waardevolle rol zal vervullen voor de BMK.

 

Sharon Gesthuizen was ruim 10 jaar actief als Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij. Vorig voorjaar kondigde zij aan de politiek te verlaten nadat zij haar termijn heeft uitgediend van de lopend kabinetsperiode. De nieuwe voorzitter deelt volop de visie van de BMK waarin kinderopvang wordt georganiseerd vanuit een maatschappelijke opdracht.

 

Kathalijne Buitenweg krachtig boegbeeld
Kathalijne Buitenweg was voor de BMK meteen vanaf het moment van oprichting in april 2016 een krachtig boegbeeld. Mede dankzij haar heeft de BMK zich in korte tijd een niet meer weg te denken positie verworven als gesprekspartner richting ministeries, politiek, partnerorganisaties, pers en media. Kathalijne vertrekt bij de BMK omdat zij op de tweede plaats staat voor GroenLinks bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Tijdens haar lobby voor de BMK ontvlamde het politieke vuur weer in haar en de ambitie om te werken aan gelijke kansen voor alle kinderen in het nationale parlement.

Deel dit nieuwsbericht