Vandaag oefende een grote groep enthousiaste deelnemers op kantoor van de BMK in Utrecht, met de nieuwe rekentool van de overheid. De sessie werd begeleid door Geert de Wit, lid van de ‘werkgroep BKR’ van de branchepartijen, een werkgroep die steeds ter voorbereiding van het overleg tussen branchepartijen en het ministerie SZW, voorbereidende reken-excercities heeft uitgevoerd.

 

Geert startte de ochtend met een korte introductie over het ontstaan en het gezamenlijke proces van aanscherping en kritisch meekijken (samen met de BK, SWN, Boink en de FNV) tot de stand van zaken nu. Tijdens de toelichting op de nieuwe ratio’s en de doorrekening ervan, door te oefenen met ‘doorstroomberekeningen’ (verschillende aantallen baby- en peutergroepen met een bepaalde leeftijdsopbouw) werd goed duidelijk wat de bedrijfseconomische consequenties kunnen zijn.

 

Iedereen oefende hard om de ratio’s en de aandachtspunten hierbij goed onder de knie te krijgen. De deelnemers vertegenwoordigden een groot aantal leden en waren afkomstig uit diverse niveaus van de organisatie; controllers, marketing deskundigen, directeuren en operationeel verantwoordelijken. Op voorhand was gevraagd een laptop mee te nemen, want de beste manier om de nieuwe ratio’s en de consequenties ervan goed te begrijpen en toe te passen, is er zelf mee oefenen! En liefst in een omgeving waar deskundige begeleiding is en collega’s uit andere organisaties om samen aan de slag te gaan. Dat was zeker het geval!

 

Vanwege de grote belangstelling voor deze sessies, hebben we een extra oefensessie ingepland op dinsdag 23 mei, 14.00 – 17.00 uur (Utrecht).
Inschrijven kan via info@www.maatschappelijkekinderopvang.nl

Deel dit nieuwsbericht