De informatiebijeenkomst op 16 juni werd goed bezocht. Een flink aantal bestuurders was aanwezig om kennis te maken met de doelen en de organisatie van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Kathalijne Buitenweg, voorzitter van de BMK, vertelde dat onze stakeholders blij zijn met de komst van de BMK en er behoefte is aan een branchevereniging met een duidelijke maatschappelijke missie. Samenwerking met wetenschap is belangrijk voor de BMK.

Omdat wij vaker de verbinding willen zoeken tussen praktijk en wetenschap hadden wij Paul Leseman, hoogleraar orthopedagogiek Universiteit van Utrecht, uitgenodigd een lezing te houden. Zijn bijdrage “inclusief en effectief werken aan een goede basis voor alle kinderen” is zeer goed ontvangen. Vervolgens vertelde Monique Wittebol meer over de missie, de doelen en de diensten die de leden van de BMK kunnen verwachten. Daarna was er volop gelegenheid voor vragen. Een aantal bestuurders besloot ter plekke lid te worden van de BMK. Zij konden daardoor gelijk aansluiten bij de eerste Algemene Leden Vergadering die aansluitend aan de informatiebijeenkomst plaatsvond.

Deze eerste ALV verliep bijzonder prettig. Vol elan namen de leden actief deel aan de vergadering en was er veel interactie. Annegreet van Dijk, mede initiatiefneemster van de BMK en lid van het eerste uur, gaat per 1 juli met pensioen. Van haar werd afscheid genomen met een flinke bos bloemen en met mooie woorden van medebestuurslid Karen Strengers.

 

Deel dit nieuwsbericht