Maandag 2 oktober hebben we vanuit de BK en de BMK meegewerkt aan een Webinar over het ontwikkelpad, hier hebben we jullie eerder via een ledenbericht over geïnformeerd. Fijn om te zien dat er zoveel belangstelling was. Bij deze sturen we jullie de link toe https://youtu.be/bJvzKhwbSJ8 zodat je dit Webinar (terug) kunt kijken samen met de presentatie. Op 5 oktober zijn we aanwezig geweest bij een bijeenkomst voor de arbeidsmarktregio’s om hen mee te nemen in het ontwikkelpad Kinderopvang. Er is veel enthousiasme over het ontwikkelpad en veel regio’s willen hier actief mee aan de slag gaan.

In het Webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
Hoe krijgt het ontwikkelpad (individueel) vorm en inhoud?
Welke voordelen biedt het ontwikkelpad voor kinderopvangorganisaties?
Hoe kunnen kinderopvangorganisaties het ontwikkelpad gebruiken?
Wat is er bekend over de aankomende subsidieregeling in het kader van het ontwikkelpad?

De eerste arbeidsmarktregio’s gaan met (verkenning van) het ontwikkelpad aan de slag, dit zijn Amersfoort, Friesland, Groot-Amsterdam, Rijnmond, Zwolle, Midden-Utrecht en Groningen. Mocht je je in deze regio’s bevinden en aan de slag willen met het ontwikkelpad dan kun je rechtstreeks contact opnemen met het werkgeverservicepunt (WSP) in jouw regio (vind contactgegevens via www.werkgeversservicepunten.nl). Staat jouw regio hier niet bij dan kun je contact opnemen met de landelijke werkgeverservicepunten van UWV en gemeenten (via:landelijkadviseurswgd@uwv.nl en info@lwspgemeenten.nl).

Wil je aan de slag met het Ontwikkelpad? Dan moet jouw organisatie erkend zijn als leerbedrijf. Dat is nodig voor de opleidingen Assistent Dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn en Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Alleen erkende leerbedrijven mogen namelijk opleiden met behulp van mbo-praktijkleren. Ben je al erkend leerbedrijf? Check dan of je erkend bent voor de juiste opleidingen. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)kan je hierbij helpen.

Vanaf 1 november staat alle informatie over het ontwikkelpad, inclusief Q&A’s naar aanleiding van het webinar, op de website van www.kinderopvang-werkt.nl. Onderdeel van deze informatie is een contactpunt van de backoffice die speciaal hiervoor wordt ingericht. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Deel dit nieuwsbericht