‘Leren in het onderwijs en/of kinderopvang?’

 

 

Dinsdagmiddag om 16.00 uur scherp begon de eerste thema-discussie van de BMK met als onderwerp ‘Leren in het onderwijs en/of kinderopvang?’. Na een welkomstwoord aan alle aanwezigen, leden, niet leden, vak-experts en stakeholders begon Prof. Dr. Robert-Jan Simons aan een interactieve lezing waarin hij zijn vakgebied overschrijdende visie op leren deelde gebaseerd op 5 vormen van leren.

 

Aansluitend volgde een paneldiscussie over ontwikkelen in onderwijs en kinderopvang met de aanwezigen. Het panel werd gevormd door:

  • Prof. Dr. Robert-Jan Simons, emeritus hoogleraar en zelfstandig professional werkend vanuit bureau ‘Visie op leren’.
  • Prof. Dr. Janneke Plantenga, hoogleraar Universiteit van Utrecht, leerstoel van de Economie van de Welvaartstaat.
  • Job van Velsen, directeur Etuconsult, adviesbureau op het gebied van vernieuwende onderwijsconcepten.
  • Drs. Aleid Truijens, auteur en publiciste, redacteur en columniste voor de Volkskrant.

 

Niet alleen de panelleden reageerden op de vier stellingen, ook de aanwezigen in de zaal deelden hun mening via een digitaal systeem. Hier werd enthousiast gebruik van  gemaakt! Zo ontstond een levendige discussie aan tafel en in de zaal. Voordat iedereen er erg in had was de middag voorbij. Sharon Gesthuizen vatte de discussie scherp samen en nodigde iedereen uit voor een gezellige borrel in de bar van het hotel om nog even ervaringen uit te wisselen. De reacties tijdens de borrel waren zeer positief en de animo voor een  tweede themadiscussie in  het najaar was groot.

Wil jij een volgende keer mee discussiëren over onderwerpen die leven in onze branche? Blok dan vast dinsdag 31 oktober (16.00 – 19.30 uur) in je agenda voor de tweede BMK thema-discussie!

Leden ontvangen volgende week een themanummer met een uitgebreid verslag van de themadiscussie. Ook is dan het beeldmateriaal mooi verwerkt in een visuele samenvatting.

 

Deel dit nieuwsbericht