Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag: een hulpmiddel dat ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag.

De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is ontwikkeld door BOinK, de belangenvereniging voor ouders, voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden via in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.

De informatie van Toeslagen zelf is niet altijd duidelijk en op de website en in de brieven van Toeslagen worden vaak moeilijke woorden en veel vaktaal gebruikt. Ook begrijpt niet iedereen het systeem van kinderopvangtoeslag goed. Kinderopvangtoeslag is daardoor voor te veel ouders ingewikkeld. Om ouders te ondersteunen bij de kinderopvangtoeslag heeft BOinK de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ ontwikkeld.

De toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een app met eenvoudige uitleg over kinderopvangtoeslag, een handleiding hoe je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen en hoe je een verandering in je situatie, die gevolgen heeft voor je kinderopvangtoeslag, middels een wijziging kunt doorgeven aan Toeslagen.
  • Een informatiebrief met uitleg over wat kinderopvangtoeslag is, wie er recht op heeft en welke voorwaarden er zijn.
  • Een checklist die helpt om alle informatie en documenten die nodig zijn te verzamelen voor het aanvragen of wijzigen van kinderopvangtoeslag

 De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben. Ook professionals die werken met ouders die te maken hebben met kinderopvangtoeslag kunnen de toolkit gebruiken.

De app met de handleidingen is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app  een keuze maken uit  Nederlands, Engels, Pools of Arabisch.

Ontwikkeling Toolkit
De toolkit is gemaakt door de BOinK en de informatie is gecontroleerd door Toeslagen.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Meer informatie

Deel dit nieuwsbericht