Trouw, 21 september:

Gemeenten hekelen Belastingdienst om afhandeling toeslagenaffaire

De Belastingdienst wil dat gemeenten gedupeerden uit de toeslagenaffaire gaan helpen, maar weigert daarvoor garanties over compensatie te geven. Eerdere toezeggingen zijn weer ingetrokken, tot frustratie van lokale wethouders.

Onderhandelingen tussen de Belastingdienst en de gemeenten over het helpen van gedupeerden in de toeslagenaffaire staan op klappen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) weigert de Belastingdienst gemeenten financieel te compenseren voor de hulp aan burgers die door de dienst in grote financiële problemen zijn gebracht. Eerdere toezeggingen van de dienst om dit wel te doen zijn weer ingetrokken, blijkt uit interne documenten die zijn ingezien door Trouw en ‘RTL Nieuws’

Aanstaande donderdag staat een nieuw overleg gepland tussen de VNG en staatssecretaris Van Huffelen (Toeslagen en Douane), maar de vooruitzichten daarvoor zijn niet goed, zegt wethouder Peter Heijkoop uit Dordrecht. Hij spreekt namens de VNG zijn grote zorgen en frustratie uit over het uitblijven van hulp aan gedupeerden. “Veel van onze inwoners verkeren in grote problemen als gevolg van het handelen van de Belastingdienst. Wij willen ze liever vandaag dan morgen gaan helpen maar de Belastingdienst weigert gemeenten daarvoor tegemoet te komen.”(…)

Lees het hele artikel

Deel dit nieuwsbericht