‘Met andere ogen bouwen aan een pedagogische basis’

Datum: 22 maart 19.30 – 21.30 uur  op locatie en live cast
Locatie: IJzaal Pakhuis de Zwijger
Deelname is gratis

De dialoog

Tijdens de dialoogavonden van ‘Met Andere Ogen’ worden vele aangrijpende vraagstukken van kinderen, jongeren, ouders en professionals besproken. We hebben al enige tijd de ambitie om los te komen van het oude verhaal van ‘het recht van de sterkste’, van presteren, hoge scoren en concurreren met elkaar.

De afgelopen tijd zijn dan ook thema’s als inclusie, werken in één ecosysteem en interprofessioneel samenwerken onderwerp van gesprek geweest. We willen het heel graag anders doen, maar wat betekent dat praktisch? Het is een onderwerp dat speelt op alle fronten, zoals blijkt uit o.a. de publicatie ‘Opgroeien doe je samen’ van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en de droombeelden die op tafel zijn gelegd door Denktank 2040. Ook is Denktank Schone Lei hiermee aan de slag gegaan vanuit een gedachtenexperiment “Als we opvang, onderwijs, jeugdhulp en zorg voor en met 0-23 jarigen opnieuw zouden mogen ontwerpen hoe zou dat er dan uitzien?”: ze hebben via verschillende ontwerpsessies en dialoogbijeenkomsten met jongeren, ouders, ambtenaren, professionals en bestuurders een praatplaat ontworpen. Het resultaat is vormgegeven in een instrument voor dialoog en reflectie met basiselementen voor een pedagogische basis (ecosysteem). Dit instrument biedt dan ook aanleiding voor een dialoog over het fundament dat ten grondslag ligt aan een pedagogische basis.

Moderator Natasja van den Berg gaat samen met tafelheer Prof. Dr. Jan Bransen (Professor filosofie van gedragswetenschappen Radboud Universiteit) in gesprek met de sprekers.

Zo doe ik mee

Meedoen kan op twee verschillende manieren: fysiek in de zaal of online. Aanmelden voor 22 maart kan via de aanmeldknop in de agenda. De capaciteit in de zaal is beperkt. Online is de capaciteit onbeperkt. Je ontvangt per e-mail de agenda-uitnodiging en de benodigde informatie om deel te nemen.

Meer informatie en sprekers volgen spoedig via de agenda.

Heb je vragen, neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

De BMK is samenwerkingspartner van Met Andere Ogen en neemt deel aan de Netwerktafel.

Deel dit nieuwsbericht