Tot € 1.000,- voor een cursus of opleiding met STAP

Meer werkplezier of uitdaging in je baan? Vanaf vrijdag 1 juli 10.00 uur kan je weer tot €1.000,- STAP-budget aanvragen.

Met het STAP-budget kun je één keer per jaar tot € 1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Het STAP-budget helpt je te blijven ontwikkelen. Om zo meer plezier in je werk te krijgen, meer te kunnen verdienen of nieuwe kansen te krijgen. Of je nu werkt in de horeca, de bouw, de zorg of een andere branche. In de eerste twee ronden was het STAP-budget binnen enkele dagen vergeven.

Hoe vraag je STAP aan?
Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die je kunt volgen. Het is slim om alvast na te denken over welke cursus of opleiding jij wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of je daar het STAP-budget voor kunt krijgen.

Om STAP-budget aan te vragen, doorloop je 4 stappen:

  1. Meld je aan voor de opleiding, cursus of training die jij wilt volgen. Dat kan al vóór 1 juli doen. Na je aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met je cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Gratis scholing via Nederland Leert Door

Je kunt ook gratis online scholing volgen via Nederland Leert Door. Dat is één van de andere subsidieregelingen van de overheid die jou helpt bij het vinden, behouden of veranderen van werk. Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. Er zijn dit jaar circa 55.000 trajecten beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over het STAP-budget en Nederland Leert Door op hoewerktnederland.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht