Derde Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag geeft duidelijkheid voor gedupeerden toeslagenaffaire

Staatssecretaris Van Huffelen  van Financiën heeft een derde voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd. In deze rapportage wordt duidelijkheid gegeven over de termijnen waarbinnen de belastingdienst de gedupeerde ouders duidelijkheid kan geven over het compensatiebedrag waarop zij recht hebben. 

Dit proces zal samen met de ouders gevoerd worden. Tot nog toe hebben 8300 ouders zich gemeld. In oktober en november 2020 wordt begonnen met de beoordeling van de eerste groepen ouders. Deze ouders krijgen in de eerste helft van volgend jaar uitbetaald.

De andere ouders die zich gemeld hebben, krijgen in het voorjaar van 2021 te horen wanneer ze geholpen worden. De Belastingdienst zal zich inspannen om alle ouders die nu bekend zijn, te beoordelen vóór de zomer van 2021. Zij worden in elk geval volgend jaar uitbetaald.

Er is een groep van ruim 70 ouders die het water aan de lippen staat. Deze ouders worden door de belastingdienst met voorrang geholpen. De belastingdienst zal er voor zorgen dat vóór de maand december hun acute financiële problemen verholpen zijn.

Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.

Deel dit nieuwsbericht