Het jaarlijks samenstellen van een begroting is belangrijk om inzicht te hebben in de financiële voortgang van de organisatie. Met de begroting kan de financiële voortgang tussentijds beoordeeld worden en kan er bijgestuurd worden. Daarnaast biedt een begroting onderbouwing voor het prijsbeleid.

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang heeft voor kinderopvangorganisaties een model ontwikkeld waarmee in vijf eenvoudige stappen de begroting samengesteld kan worden. Je vult de relevante (historische) gegevens en bezettingsprognoses in en de begroting wordt voor je opgesteld. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende scenario’s te bekijken en te vergelijken en maakt het model extra aantrekkelijk om het juiste uurtarief te bepalen voor het nieuwe kalenderjaar. Bij het begrotingsmodel krijg je een handleiding en een gratis webinar. Tijdens dit webinar krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je het model invult en welke afwegingen je daarbij maakt. Na het volgen van het webinar kun je aan de slag met het opstellen van je eigen begroting.

Het begrotingsmodel kost €75,- excl. btw.

Ik ontvang graag het begrotingsmodel

Meer weten?

Wil je meer weten over het begrotingsmodel of de ondersteuning? Of wil je eerst een demo van het begrotingsmodel zien? Neem dan contact op met Joost Koetsier (projectspecialist bij het Waarborgfonds) via 06 – 51 39 65 63 of mail naar joost.koetsier@waarborgfondskinderopvang.nl.

Deel dit nieuwsbericht