Van 8 tot en met 15 oktober is het de week van de duurzaamheid. In het hele land zijn er initiatieven in het kader van duurzaamheid, zoals bij de Rijksuniversiteit Groningen.

We weten inmiddels dat we continu en in steeds grotere mate duurzamer moeten leven met elkaar. Vandaar een doorkijkje naar activiteiten die de rest van het jaar nog vanuit de BMK of partners van de BMK in het kader van duurzaamheid worden georganiseerd:

– Begin november vindt een online ledensessie plaats over een aantal initiatieven die lopen bij onze leden. Bestuurder Joost Korver van Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) vertelt over hun nieuwste initiatief: een duurzame bso en brede samenwerking op het gebied van water en voeding, genaamd Aquapoort. Ook geven we een korte samenvatting van de bijeenkomst die 13 oktober plaatsvindt bij 2Samen over duurzame inkoop én van het symposium van Edux (Wij zijn Jong) over de natuur als belangrijkste inspiratie en activatiebron dat plaatsvond afgelopen 6 oktober.
– In november of december vindt een vervolgsessie over de strijd tegen kinderarbeid en duurzame inkoop in de brede zin. Dit doen we samen met lidorganisatie Hestia en met de BK. Meer informatie hierover volgt nog.
– Vanaf januari gaat het Pedagogenplatform van de BMK aan de slag met het verbinden van de pedagogiek, de toekomstvisie van de BMK en het onderwerp duurzaamheid. Praktijk, beleid, toekomst en wat we nú kunnen doen op de groep, in de hele organisatie en in de lobby komen daarbij samen.
– We blijven samenwerken met belangrijke partijen op dit vlak en tips en inspirerende voorbeelden delen door en voor onze leden.
Zie onder andere onze eerdere blogs hierover:
Duurzaamheidspedagogiek 
Zorgen om milieu omzetten naar acties in kinderopvang

Deel dit nieuwsbericht