Tweede keer verkiezing ‘PMer van het Jaar’
Op 1 oktober ging voor de tweede keer de verkiezing ‘Pedagogisch Professional van het Jaar’ van start gegaan. Afgelopen jaar werd Carola Winter, Pedagogisch medewerker bij BMK-lid Kibeo, winnaar. Carola vertelt in KinderopvangTotaal wat het betekent om Pedagogisch Professional van het jaar te zijn.


(Foto: KinderopvangTotaal) – Carola Winter (midden) neemt de prijzen in ontvangst tijdens de verkiezing.

Wat betekent het om PMer van het jaar te zijn?
De jury koos in januari 2018 uit de inzendingen de drie genomineerden en maakte filmpjes van hen. In april volgde de verkiezing waar Carola werd verkozen tot PMer van het jaar. Carola ging al snel aan de slag in haar rol als ambassadeur. ‘Ik werd uitgenodigd om mee te praten met een themadiscussie over onderwijs en kinderopvang, georganiseerd door de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de PO-Raad. Ik mocht daar ook wat vertellen en heb een verhaal gehouden over hoe belangrijk groene buitenruimtes voor kinderen zijn. Ik heb ook staatssecretaris Van Ark op bezoek gehad op onze locatie. Ze trok gewoon haar schoenen uit en liep mee in alle ruimtes van het pand, echt heel tof. Ik heb haar ook laten zien hoeveel je buiten kunt doen met de kinderen.’ Verder is Carola ook uitgenodigd voor de Sectormiddag in september, een initiatief van het Ministerie van SZW, waar partijen binnen de kinderopvang elkaar kunnen ontmoeten. En er stond nog een bezoek aan de SER (Sociaal Economische Raad) op het programma.

Wie gaat Carola opvolgen?
Heb je ook zo’n topper als collega die wel een jaar lang ambassadeur van het vak wil zijn? Geef hem of haar dan op. PM’ers, leidinggevenden en oudercommissies mogen iemand voordragen. Er mag maar één kandidaat per locatie worden opgegeven. Een geweldig team en moeite met kiezen? Organiseer dan eerst een eigen voorverkiezing binnen de locatie.

Je kunt iemand voordragen tot en met 15 december. Alle informatie en het inschrijfformulier vind je hier.

Deel dit nieuwsbericht