Vandaag maakte KinderopvangTotaal de winnaar bekend: Gerold Tilborg, werkzaam bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam is PMer van het jaar 2020! Gerold neemt het stokje over van Carola Winter (Kibeo) PMer van het jaar in 2019.

       

Stemmen
Het oordeel van de vakjury waarin Monique Vreeburg (voorzitter a.i. BMK) zitting had, bepaalde voor 49% de einduitslag. De online stemmen telden voor 15% mee en de stemmen tijdens het openingsEvent Week van het jonge kind op  voor 36%. De verkiezing van de PMer van het jaar verliep deze keer anders door het corona-virus. Zonder corona was op het Openingscongres Week van het Jonge Kind in april de winnaar bekend gemaakt. Dit event is verschoven en ook het juryoverleg werd verzet en heeft online plaatsgevonden.  Op 3 juli kon nog door de deelnemers aan het Openingsevent Week van het Jonge Kind gestemd worden. Samen met de uitslagen van de vakjury en de online stemming op Kinderopvangtotaal.nl kon de einduitslag opgemaakt worden. Maandagmiddag 6 juli werd de winnaar op de eigen locatie verrast door een delegatie van de jury en de sponsoren.
Betekenisvol werk
De jaarlijkse verkiezing van de PMer van het jaar is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het betekenisvolle werk van de Pedagogisch Medewerker. Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Bekijk de filmpjes van de drie genomineerden Pmers

De winnaar: Gerold Tilborg
Gerold Tilborg werkt al 21 jaar voor kinderopvangorganisatie Impuls in Amsterdam. Hij kwam vanuit een heel andere hoek in de kinderopvang terecht. Na de technische school zocht hij een baan in fijnmetaalbewerking, werkte in een winkel en een bakkerij. Hij was ook fervent amateurvoetballer in de club Real Sranang in Amsterdam en ontdekte dat hij graag kinderen trainde. ‘Voetballen is een mooie sport voor kinderen. Van samen spelen leer je veel.’

Meer lezen

 

Deel dit nieuwsbericht