Gastouders ontvangen vanaf maandag 10 mei op het woonadres (ook de gastouder aan huis) een set zelftesten. Met deze zelftesten kunnen gastouders zich twee keer per week, tot de zomer van 2021, preventief testen op COVID-19. Gastouderbureaus kunnen met dit bericht de aangesloten gastouders informeren.

Automatische verzending

Het verzenden gebeurt automatisch. De testen hoeven niet aangevraagd te worden. Het preventief zelftesten is niet verplicht, maar wanneer gastouders de zelftest twee keer per week preventief gebruiken, kunnen besmettingen vroegtijdig worden gesignaleerd en mogelijke besmettingen worden voorkomen. Ook kinderopvangorganisaties ontvangen in mei de sets met zelftesten voor medewerkers op het hoofd adres van de organisatie. De verspreiding onder vestigingen doe zij zelf.

Afmelden

Wil de gastouder géén gebruik maken van de zelftesten? Laat hen voor 7 mei a.s. om 12.00 uur een mail aan het ministerie met daarin het LRK-nummer en de naam van de gastouder.

Het Ministerie SZW vraagt houders om eventuele vragen die gastouders hebben over het gebruik van zelftesten, te beantwoorden.

Meer informatie

Je kunt ook verwijzen naar de website www.zelftestenkinderopvang.nl voor meer informatie. Hier is bijvoorbeeld een lijst te vinden met veelgestelde vragen en antwoorden. Ook komt er een stappenplan voor het gebruik van de zelftest met onder andere informatie wat te doen bij een positieve testuitslag.

Daarnaast is er een helpdesk voor kinderopvangorganisaties die u als gastouderbureau kunt mailen of bellen met uw vragen over (het gebruik van) zelftesten. De helpdesk is bereikbaar per e-mail via support@zelftesteninhetonderwijs.nl of telefonisch via 088-7674077 van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 17.00 uur. De helpdesk staat ter beschikking voor u als gastouderbureau en is niet bedoeld als rechtstreeks contactpunt voor gastouders.

Brief vanuit het ministerie aan de houders van een gastouderbureau.
Praktische informatie met betrekking tot zelftesten voor gastouders.

Lees het laatste nieuws in ons corona-dossier.

Deel dit nieuwsbericht