Hoe kunnen kindprofessionals (kinderopvang, basisonderwijs, jeugdzorg en welzijn) zo goed mogelijk met elkaar samenwerken? En wat zijn effecten van die samenwerking op de ontwikkeling van kinderen?

De Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool KPZ willen graag met jouw kinderopvangorganisatie, kindcentrum of school samenwerken in een longitudinaal onderzoeksproject naar interprofessioneel samenwerken.

Mee doen?

Werk jij bij een kinderopvangorganisatie, kindcentrum of basisschool en ben je geïnteresseerd in samenwerking rondom het kind, dan gaan de hogescholen graag met je in gesprek! Ze zijn op zoek naar scholen en kinderopvanglocaties die (willen) starten met interprofessionele samenwerking en scholen en kinderopvanglocaties die al vergevorderd zijn en bijvoorbeeld samenwerken in kindcentra.

Wat houdt deelname in?

Drie jaar samenwerken aan vragen over interprofessioneel samenwerken rondom kinderen. Die vragen kunnen van jullie afkomstig zijn, maar ook vanuit de hogescholen. Met elkaar verzamelen jullie data, bespreken de uitkomsten en leren daarvan in een leernetwerk. De uiteindelijke resultaten worden beschikbaar gemaakt voor het werkveld.

Wat levert deelname op?

  • Inzicht in de wijze waarop interprofessionele samenwerking is vormgegeven in jullie organisatie en de effecten van deze samenwerking op de kinderen. Deelnemers ontvangen jaarlijks een rapportage met inzichten uit het onderzoek over de ontwikkeling van kinderen en het welbevinden van medewerkers.
  • Deelname aan een landelijk en regionaal leernetwerk waarin jullie vier keer per jaar bij elkaar komen en van elkaar leren en de nieuwste inzichten uit het onderzoek delen.
  • Een financiële vergoeding om de geïnvesteerde uren te dekken.

“Voor dit onderzoek naar interprofessionele samenwerking tussen kinderopvang- basisonderwijs-jeugdhulp zijn wij op zoek naar kinderopvang, kindcentra en scholen die op en staan voor praktijkgericht onderzoek. We onderzoeken de samenwerking én de effecten daarvan op de ontwikkeling van kinderen. We willen in dit onderzoek gezamenlijk optrekken, onderzoeken doen en samen leren met Nederlandse partners. Ook enkele Europese experts sluiten aan in een professionele leergemeenschap”, Ruben Fukkink hoogleraar UvA & lector Pedagogiek HvA

Wil jij meer weten over een optimale samenwerking van kindprofessionals en wat dat betekent voor de ontwikkeling van kinderen? Doe dan mee aan dit project!

Neem voor meer informatie contact op met: Ruben Fukkink (r.g.fukkink@hva.nl) Annelies Kassenberg (a.kassenberg@pl.hanze.nl) Trynke Keuning (t.keuning@kpz.nl)

Voor meer informatie; zie de flyer

 

Deel dit nieuwsbericht