Ben je een kinderopvangorganisatie en overweeg je te starten met voorschoolse educatie? Op 16 mei kun je deelnemen aan een Webinar over wat daar allemaal bij komt kijken.

In dit Webinar krijg je uitgebreide informatie. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en onderlinge uitwisseling.

Wanneer
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 mei van 15.00 – 16.00 uur via TEAMS.

Voor wie
Het Webinar is voor management/staf van bestaande kinderopvangorganisaties die overwegen of besloten hebben met VE te starten. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Dus zorg dat je je zo snel mogelijk aanmeldt!

Door wie
Het Webinar wordt georganiseerd vanuit het Ondersteuningstraject VE-aanbieders van SWN, BK en BMK .

Aanmelden
Je kunt je voor dit webinar aanmelden via secretariaat@sociaalwerk.nl onder vermelding van ‘webinar 16 mei starten met VE’. Wacht niet te lang, want vol = vol!

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je onvangt kort voor 16 mei een link om het webinar te volgen.

Aanvullende informatie

De voorschoolse educatie (VE) werd aanvankelijk vooral aangeboden door peuterspeelzaalorganisaties. Sinds de invoering van de Wet Harmonisatie in 2018 neemt het aantal kinderdagverblijven met een VE aanbod toe. Veel gemeenten stimuleren dit, om zoveel mogelijk doelgroeppeuters te kunnen bereiken. Kinderopvangorganisaties die willen starten met VE kunnen gebruik maken van de helpdesk van het
Ondersteuningstraject VE.

De focus van het webinar ligt op de doelstellingen van VE en op de realisatie van een
kwaliteitsvol VE-aanbod.

Tijdens de Webinar gaan we in op de vragen zoals:
Wat is VE? Voor wie is VE bedoeld? Waarom zou je VE willen starten? Aan welke eisen moet je voldoen als je VE wilt gaan aanbieden? Wat verwacht de gemeente van jou en welke informatie moet je gaan aanleveren als de VE start? Aan welke eisen moeten pedagogisch medewerkers en pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches voldoen om in VE-groep te werken? Hoe kun je een VE groep inrichten qua soort groep, programma, groepstijden en groepssamenstelling? Wat zijn mogelijke knelpunten als je begint met VE? Hoe stop je met VE als het niet goed uit de verf komt?

Er is volop ruimte voor het stellen van vragen, gesprek en onderlinge uitwisseling.

Het Webinar wordt georganiseerd door Ernst Radius en Carla Bienemann vanuit het
Ondersteuningstraject VE-aanbieders van SWN, BK en BMK onder de vlag van het GOAB Consortium.

Deel dit nieuwsbericht