Er is een nieuwe versie van het protocol kinderopvang en corona beschikbaar.

Met ingang van vandaag (3 december) zijn er twee belangrijke wijzigingen (ook nog veel kleinere wijzigingen die hier verband mee houden of anders ter verduidelijking) in het corona beleid.

De wijzigingen in het protocol kinderopvang per 3 december as:

              Het thuisblijfbeleid voor kinderen van 4-12 jaar dat vorige week vrijdag (26 november) door het kabinet is aangekondigd is gewijzigd. Voor kinderen van 4-12 geldt dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten. Met een negatieve testuitslag kunnen zij weer naar de opvang. Kinderen van 0-4 jaar kunnen nog wel met verkoudheidsklachten naar de opvang.

              Met ingang van 3 december mag iedereen zich met (milde) klachten laten testen bij de GGD of een zelftest afnemen. Voorheen gold het advies om geen zelftest af te nemen bij klachten. Met een negatieve (zelftest)uitslag mag een kind, personeelslid of gastouder weer naar de opvang. Indien de klachten langer aanblijven, wordt dan ook de tweede dag een zelftest gedaan. Bij een positieve zelftestuitslag blijft het kind, personeelslid of de gastouder thuis en laat de uitslag bevestigen met een test bij de GGD.

Download hier het protocol met geel gearceerd de wijzigingen
Download hier het protocol zonder arcering

Deel dit nieuwsbericht