In Nederland groeit circa 3 procent van alle kinderen op in een onveilige gezinssituatie. In de Week tegen Kindermishandeling, van 16 tot en met 22 november 2020, wordt extra aandacht besteed aan de aard en omvang van dit probleem.

Door het land worden elk jaar tientallen activiteiten georganiseerd tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Veel activiteiten zijn dit jaar vanwege de coronamaatregelen online. Op de website van de Week tegen Kindermishandeling staat een overzicht van de inmiddels aangemelde activiteiten. De online activiteiten vind je door in het linkermenu het vinkje voor ‘online activiteiten’ aan te zetten. Organiseer je een activiteit tijdens de Week? Meld die dan voor 13 november aan via de website.

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling 2019 startte een traject om gedurende een jaar dertig ervaringsverhalen van professionals, ouders en kinderen te delen.
Op 16 november, aan de start van de Week van dit jaar, wordt het dertigste verhaal gedeeld. Ook verschijnt er dan een podcastserie die dieper ingaat op enkele van de dertig gedeelde verhalen. Lees hieronder de uitgelichte verhalen van jeugdarts Eveline, gezinswerker Judith, maatschappelijk werker Lianne en pleegmoeder Bianca of ga naar alle verhalen op de website.

Lees meer over de Week tegen Kindermishandeling

 

Deel dit nieuwsbericht