Uitstel invoering

personenregistratie-kinderopvangAfgelopen maandag 25 september heeft de BMK samen met DUO, het ministerie van SZW, Sociaal Werk Nederland en de BK gesproken over de invoering van het Personenregister kinderopvang. Op dit moment hoeven houders nog geen actie te ondernemen. Wel vinden wij het als BMK belangrijk dat DUO en SZW de communicatie over dit onderwerp goed afstemt met ons.
De aanvankelijke planning was dat er vanaf 1 januari 2018 met het Personenregister zou moeten worden gewerkt. Echter vanaf 1 januari 2018 worden ook een aantal IKK maatregelen ingevoerd en we willen voorkomen dat er zaken tegelijkertijd veranderen met ingang van het nieuwe jaar. Gelukkig hebben we de invoering van het nieuwe Personen register kunnen uitstellen tot naar verwachting eind maart 2018.

Communicatie volgt 1e week oktober en november

In dit nieuwe register moet iedereen die werkt (of woont: gastouderopvang) in de kinderopvang zich registeren. In de eerste week van oktober ontvangt iedere houder een mailing met een aankondiging van het Personenregister waarin kort wordt aangestipt wat dit register inhoudt. In november volgt dan een uitgebreidere mailing waarin wordt uitgelegd hoe het register en hoe het inschrijven werkt, en wat je moet doen als houder.

Vragen?

Mochten je nu al vragen hebben over dit onderwerp, bel of mail ons!
info@bmko.nl

Deel dit nieuwsbericht