De afgelopen maanden hebben we veel energie gestoken in het produceren van het eerste BMK festival. Frisse sprekers en workshops, nieuwe inzichten en ook het vieren van de geweldige sector waarin we met zijn allen kunnen en mogen werken.  In deze korte serie van vier artikelen geven we jullie een kijkje achter de schermen van het festival. Want hoe kwam dit festival tot stand en wie zijn die sprekers? Dit eerste verhaal vertelt je over het ontstaan van het festival en waarom het zoveel energie geeft het te organiseren. 

Het begon heel klein

Zoals alles wat we organiseren en produceren, begint het festival als een ‘normale ALV met een BBQ’ voor leden om het zomerseizoen en ons 5 jarig jubileum te vieren. Maar dan is er Covid-19 en staan we twee jaar stil. Tot vorige jaar rond deze tijd toen we met onze ‘nieuwe’ voorzitter het jaarplan 2021-2022 schreven en het idee voor een echt festival werd geboren.

Maar het groeide stevig door

In de begroting van 2022 namen we de kosten voor een festival op en na goedkeuring op de ALV startten we in november 2021 met het vastleggen van de datum, de locatie en de techniek. Hoe groot gaan we het maken? Al snel komen we tot de volgende uitgangspunten; het festival moet de sfeer hebben van de Parade. Het moet inspirerende sprekers laten zien die je ergens anders niet tegenkomt. En na een goede tip van één van de sprekers moet er ook ruimte zijn voor het volgen van een creatief programma of zelfs géén programma. Je vult als deelnemer zelf in wat je komt doen en halen op het festival.

Ervaren mensen brachten vorm en inhoud

Die ene collega wist nog een leuke spreker van een workshop die zij gevolgd had en de ander had toevallig contact met die columniste die op ons wensenlijstjes stond. Weer een ander bedacht dat muziek een goede aanvulling zou zijn en met wat brutale vragen aan talenten die wij graag bij het festival wilden betrekken op LinkedIn en Twitter, komen we tot een geweldige lijst met persoonlijkheden. Zij bespreken een actualiteit als het personeelstekort en voorzien je van tips die direct toepasbaar zijn. Of je gaat in de zaal zitten bij ons ‘een lefwijf’ die verbazingwekkend een verhaal komt vertellen waarin je je tegelijkertijd zal herkennen. Want wie kent niet de beren op de weg naar het verlangen, de angsten die je ervan weerhouden die droom na te jagen en de bezwaren die je steeds weer aanvoert en die je tot onderdeel maakt van wie je bent…?

Met trots presenteren we: een festival voor jou!

Nog drie weken, dan staan we op een veld in de zon. En die zon dat moet echt en is ook het enige dat we niet in de hand hebben. De rest is onder controle. Het heeft vele uren naast het normale werk gekost. Avonden en weekenden puzzelen om alle sprekers de ruimte te bieden en het programma zo divers te laten zijn als het publiek dat we verwachten. We willen jullie op het festival verrassen met een middag vol inspiratie en positieve energie zodat jullie die weer kunnen doorgeven aan de kinderen die jullie dagelijks of wekelijks ontvangen op jullie prachtige locaties.

Kom je ook?

Het BMK festival is bewust klein begonnen. Een thuiswedstijd op het veld naast ons kantoor. Voor maximaal 200 medewerkers, directeuren en bestuurders die soms al jaren, soms sinds kort, trots BMK lid zijn. We groeien als vereniging en wie weet groeit het festival volgend jaar met ons mee en kunnen we een dubbel aantal kaarten weggeven.

Meer weten over het festival? Lees het hier.
Je aanmelden doe je hier.

Het festival is gratis en er zijn om het moment van schrijven nog een aantal kaarten over. Sommige seminars, workshops of lezingen zitten al wel vol.

Deel dit nieuwsbericht