Festival van de Maatschappelijke Kinderopvang

Niets zo gezellig als een feest en niet zo zomers als een festival! Daarom organiseert de BMK op in 29 juni 2023 weer een feestelijk en inspirerend festival van de Maatschappelijke Kinderopvang.

Over het hoe, wat & waar houden we onze lippen nog even stijf op elkaar. Want wie wil er nu niet graag verrast worden?

Info over Festival van de Maatschappelijke Kinderopvang

Verrassende sprekers, boeiende vertellers en inspirators zijn van de partij om jou te ontmoeten en het gesprek met jou te voeren. Of je nu bestuurder, directeur, leidinggevende of medewerker bent binnen onze geweldige sector, wees erbij en doe mee! Een goede start voor iedere toekomst start namelijk bij jou!

Nieuws: onderaan de pagina

Overzicht van alle sprekers & acts op het Festival van de Maatschappelijke Kinderopvang 2023

Voor nu houden we alles onder de pet maar…. ben je door iemand geïnspireerd of heb een bevlogen persoon ontmoet die zijn/haar of hen verhaal met ons wil delen? Laat het ons weten op het bekende mailadres!

Kom je ook op 29 juni 2023?
Aanmelden kan al!

Terugblik Festival Maatschappelijke Kinderopvang –  juni 2022

Omdat we maanden heb toegewerkt naar deze ochtend is het allemaal nogal overweldigend om alle productieonderdelen vanaf 07.30 uur het terrein op te zien komen. Een grote truck met de kraampjes voor al het lekkere eten dat ter plekke bereid gaat worden, een aanhanger met daarop de auto met DJ tafels, heel veel technische spullen en een hele vrachtwagen vol met bankjes, stoelen en lampionnen voor de aankleding. En ergens komen ook nog eens reusachtige letters vandaan, ze spellen waar het vandaag om gaat. Kinderopvang & de BMK. Om half twaalf staat het allemaal klaar en vormt zich een lange rij bij de ingang om een polsbandje op te halen en toegang te krijgen tot de festivaltuin. Het feest kan bijna beginnen.

Zangduo Jip & Daym beginnen met spelen en de camera drone begint te vliegen over de festivaltuin om mooie beelden voor de aftemovie te draaien. De koks doen hun kramen open met eten in smaken van Arabian Nights, Asian Fusion en TexMex grill. Zin in een pizza? Haal hem bij de pizzafiets! Die staat links van het pad op weg naar de ijscoman.

Opening door de prinses
Niet gecommuniceerd, wat verrassingen zijn het leukst. Prinses Laurentien verzorgt samen met onze voorzitter Loes de opening. Ze gaat in gesprek met de aanwezige mensen. Waar lig jij wakker van? Waar hoop jij op in de toekomst? Wat wil jij meegeven?

Kinderen en de kinderopvang zitten in haar hart. En dat van ons. Daarom willen we samen iedereen inspireren en bewust maken van de voorbeeldfunctie die wij hebben. De prinses roept op tot verbinding en het ophalen en doorgeven van kennis en informatie. Precies wat we vanmiddag met onze 200 bezoekers willen doen. Dus laten we beginnen met de eerste van drie workshoprondes.

Tien zalen, 23 sprekers, acts & muzikanten

Het maken van een werkbare en logische planning is een feestje als je flexibele sprekers hebt en muzikanten die op ieder moment kunnen invallen met een liedje. De workshops van Jacco Valkenburg, Daisy Kuipers en Hester haar Ibiza-workshops zitten vrij kort na het opengaan van de inschrijvingen al vol. Dus breiden we uit en houdt Jacco zijn bijdrage uiteindelijk drie keer deze middag.

We kiezen bij deze workshops bewust voor kleine groepen zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. In de grotere zalen spreken Merlijn Twaalfhoven over de inzet van kunst & creativiteit in de sector, praat Marie-Louise van Mourik je bij over het leiderschap en is Lucinda Douglas de powervrouw die haar bezoekers motiveert dat ook te zijn. Ook willen we praktische workshops aanbieden dus is er een atelier in de garage gemaakt waar iedereen zijn eigen graffiti kunstwerk kan maken. Maar kun je ook in gesprek met Samir Bashara, Bianca van Leeuwen of Michelle van Zanten over respectievelijk gemeentes, verandermanagement of diversiteit en inclusie.

Vier uur lang, in drie rondes waren er 23 workshops te volgen en toch… was het geen moment rustig in de festivaltuin. Want naast inhoud wilden we ook graag ruimte geven aan de ontmoeting van elkaar en het gesprek aangaan. En in die tuin gaat het muzikale feest ook gewoon verder met het powerduo ‘de Pauwergirls’.

Dat zetten we kracht bij in de afsluitende column gesproken door Trouw columniste Emine Ugur die ons meenam naar daar waar het allemaal begon, inspiratie en de motivatie om de beste versie van jezelf te morgen worden. Het maakt niet uit dat een MBO-er of HBO-er is, of hij schoonmaakt of zij aan het roer van een grote organisatie staat. Doe wat je hart je ingeeft en ga voor geluk.

Dat smaakt naar meer!

Het enige dat we niet in de hand hadden was het weer en wat hebben we geluk gehad met die zon vandaag. Niks past beter bij een festival dan de vraag om ‘meer water en meer zonnebrand’. Aan alles komt echter een eind. Op de laatste klanken vanuit de DJ auto dansen de laatste gasten zich richting de parkeerplaats. Ons rest nog opruimen, alles wat vanmorgen in opgebouwd weet afbreken en zo gaat alles weer terug in de verschillende vrachtwagens en beginnen ook wij aan onze reis naar huis.

Schrijf je in voor het pre-registratie festival | Regen of zonneschijn we maken er een feest van | 29 juni 2023 het festival van de Maatschappelijke Kinderopvang