Een nieuwe cao, een visie op toezicht, een nieuwe bestuurder en een vernieuwend kinderopvangconcept Ryan.

De ALV van BMK van 24 juni 2021 in een paar korte alinea’s.

Cao Kinderopvang per 1 juli

Net voor de ALV konden we het wereldkundig maken en dus konden we de online uitzending met goed nieuws starten: We hebben een mooi cao-akkoord gesloten met het CNV voor alle werknemers in de kinderopvang! Zij hebben ons eindbod geaccepteerd en samen spraken we af een brief aan het Ministerie over de werkdruk en de mogelijke oplossingen hiervoor te sturen.

De cao gaat vanaf 1 juli a.s. gelden voor alle organisaties die bij de twee brancheverenigingen (BMK & BK) zijn aangesloten. Er is dus geen cao-loze periode. Om de cao algemeen verbindend te verklaren is vandaag het AVV traject gestart. Zodra dit is afgerond is de cao voor alle werkgevers in de kinderopvang van toepassing.  Lees hier meer over het cao-akkoord.

Toezicht kan anders

Tijdens de ALV presenteerde Annet van Zon en Maryse Broek de concept BMK visie op het toezicht van de toekomst. Het huidige GGD toezichtstelsel is toe aan herziening en vernieuwing.

De kinderopvang krijgt een steeds grotere maatschappelijke rol. We dragen bij aan alle facetten van de ontwikkeling van kinderen en werken samen met onderwijs, zorg, gemeenten. We dragen bij aan de ‘pedagogische civil society’ – het sociale netwerk rondom gezinnen. Daar past een toezichtskader bij dat breed inzet op professionele pedagogische ontwikkeling en toezichthouders die mee willen denken met de lerende organisatie.

Na de zomer is er een online sessie over het onderwerp voordat we eind dit jaar de definitieve visie en plannen in stemming zullen brengen op de ALV.

Stemmingen, stemmingen & stemmingen

De opzet van de ALV kan nog zo verrassend of inhoudelijk zijn, de statuten bepalen toch soms het programma. Zo mochten we dit keer vijf stemmingen houden over twee notulen van voorgaande vergaderdingen, een jaarrekening over 2020 en de decharge van Arnoud van Leuven uit het bestuur.

Arnoud van Leuven heeft een andere baan buiten de sector. We bedanken hem voor zijn bijdrage als bestuurslid van de BMK. Door zijn vertrek is er plaats voor een nieuwe bestuurder bij de BMK. Jullie kozen voor Zoë Kwint van 2Samen om zijn zetel over te nemen.  Alle stemmingen eindigden positief, dus gelukkig waren de felicitatiebloemen niet voor niets besteld. Zoë van harte welkom in het bestuur!

Kinderopvang Ryan en een verhaal over een eekhoorn die zijn nootjes onderbracht in box 2?

Vaag verhaal, maar helemaal logisch als ‘De Speld’ het vertelt. Dus kijk de unieke show die ze speciaal voor de BMK hebben gemaakt terug.

Dit was de laatste ALV voor de zomervakantie. We hopen jullie na een mooie, warme, relaxte, zoveel-mogelijk-regelvrije zomer weer te zien op de volgende grote bijeenkomsten die we (hopelijk) live en (zeker) online zullen blijven organiseren.

Deel dit nieuwsbericht