De BMK schreef mee namens de kinderopvangsector aan het discussiestuk ‘De toekomst van ons onderwijs’ dat samengesteld werd door een brede coalitie van onderwijspartijen en kinderopvang. We sturen onze leden komende week een mooie, gedrukte versie van het discussiestuk. En we nodigen iedereen uit mee te praten over de inhoud. Dat kan tijdens één van de dialogen die we in februari en maart samen met de andere schrijvers van het stuk, organiseren.

Op 13 februari vindt de dialoog plaats met als titel ‘Een sterke vroege start’- deze dialoog richt zich specifiek op de kinderopvang. (Rotterdam, 13 februari 2020, 15:30 – 17:00 uur)

Praat mee over de toekomst van ons onderwijs en kinderopvang!

Tijdens de dialoogbijeenkomsten gaan we de dialoog aan over de ankerpunten uit het discussiestuk. Een aantal tafelgasten gaan met elkaar in gesprek, maar ook het publiek krijgt een belangrijke rol; we willen graag weten over welke punten discussie is en waar consensus over bestaat. De gesprekken die tijdens de bijeenkomsten plaatsvinden, zullen op de website van Toekomst van ons onderwijs terug te luisteren zijn als podcast. Meld je snel aan voor een (of meerdere) bijeenkomst(en)! Dat kan via dezelfde website (Toekomst van ons onderwijs).

Dialoogbijeenkomst: Toegang tot onderwijs en gelijke kansen
Waar: ROC Mondriaan, Den Haag
Wanneer: 10 februari 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Louise Elffers (lector HvA en universitair docent UvA) en Hanke Korpershoek (onderzoeker GION en universitair hoofddocent RUG)
Thema: Toegang tot onderwijs en gelijke kansen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen toegang heeft tot het onderwijs en gelijke kansen heeft om het maximale uit zijn of haar talenten te halen?

Dialoogbijeenkomst: Een sterke vroege start
Waar: KBS Willibrord, Rotterdam
Wanneer: 13 februari 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. René Peeters (bestuurlijk aanjager samenwerking kinderopvang/onderwijs, zorg en jeugd), Mariette Hamer (Voorzitter SER) en Jos van Zutphen (directeur Speelleercentrum De Wijde Wereld/bestuurslid BMK)
Thema: Een sterke vroege start. Hoe zorgen we ervoor dat álle kinderen zich spelend met elkaar ontwikkelen en taalvaardig aan het funderend onderwijs beginnen?

Dialoogbijeenkomst: Nieuwe arrangementen voor werken, onderzoeken en leven lang ontwikkelen
Waar: Academiegebouw Universiteit Utrecht
Wanneer: 18 februari 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Henk Hagoort (voorzitter CvB Hogeschool Windesheim) en Erik Stam (hoogleraar UU en lid commissie Borstlap)
Thema: Nieuwe arrangementen voor werken, onderzoeken en leven lang ontwikkelen. Hoe zorgen we voor een brede, sterke leercultuur, waarin een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend is?

Dialoogbijeenkomst: Ruimte voor leerlingen/studenten om het beste uit zichzelf te halen
Waar: Hotelschool DH, locatie Amsterdam
Wanneer: 20 februari 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Frank Léoné (universitair docent RU) en Paul Delnooz (oprichter Innovatie Academie)
Thema: Ruimte voor leerlingen/studenten om het beste uit zichzelf te halen. Hoe zorgen we ervoor dat ons onderwijs leerlingen en studenten motiveert om het beste uit zichzelf te halen, in een goede balans tussen motivatie, welzijn en prestatie?

Dialoogbijeenkomst: Waardering en professionele ruimte voor onderwijsprofessionals
Waar: Wellant College, Amersfoort
Wanneer: 23 maart 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Maarten Willms (ambulant onderwijskundig begeleider)
Thema: Waardering en professionele ruimte voor onderwijsprofessionals. Hoe zorgen we ervoor dat werken in het onderwijs aantrekkelijk is en onderwijsprofessionals de ruimte hebben om zich te ontwikkelen?

Verder worden twee dialoogbijeenkomsten georganiseerd in het noorden en zuiden van het land. Over deze bijeenkomsten wordt snel meer bekend, we houden je op de hoogte. En houd de website van Toekomst van ons onderwijs in de gaten.

Op 21 januari lanceerden we het discussiestuk in Den Haag. Meer lezen.

Deel dit nieuwsbericht